Rusya Savunma Bakanlığı'ndan, "Doğu Akdeniz'e doğru ateşlenen 2 balistik nesne tespit ettik" açıklaması yapıldı. Önce kabul edişmese de bir süre sonra İsrail’den itiraf geldi. İsrail, ABD ile füze denemesi yaptıklarını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığından "Doğu Akdeniz'e doğru ateşlenen iki balistik 'nesne' tespit ettik açıklaması geldi. Rus haber ajansı Rianovosti'nin Şamdaki bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, tespit edilen balistik nesneler Akdeniz'e düştü. Suriye güvenlik yetkilileri ise, 'Suriye topraklarına düşen füze tespit etmedik' diyor.

Rusya'nın Karadeniz yakınlarında bulunan erken uyarı sistemiyle tespit edilen iki obje Akdeniz'in orta kısmından Doğu Akdenize doğru Türkiye saatiyle 09. 16'da ateşlendi.

Savunma Bakanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verdi. Rusya’nın Suriye’deki büyükelçiliğinden, Doğu Akdeniz'e doğru füze ateşlendiği haberinin gelmesi sonrası Şam'da bir patlama ya da füze saldırısı olduğuna dair bir işaret yok denildi.

Lübnan'ın El Manar televizyonuna konuşan Suriyeli güvenlik yetkilileri de "Erken uyarı radarlarımız, Suriye topraklarına düşen herhangi bir füze tespit etmedi" açıklaması yaptı.

İSRAİL: "ABD İLE FÜZE DENEMESİ YAPTIK"

İsrail ordusundan gelen ilk açıklamada da "Doğu Akdenize füze ateşlendiğine dair bir bilgimiz yok" ifadesi kullanıldı. İsrail'den daha sonra yapılan açıklamada, ABD ile birlikte füze denemesi yaptıkları itiraf edildi.

ABD: "BİZ ATEŞLEMEDİK"

Bölgede balistik füze kapasiteli 5 savaş gemisi bulunan ABD'den bir yetkili de CBS televizyonuna konuştu ve "Akdeniz'de herhangi bir Amerikan savaş gemisi ya da uçağından füze ateşlenmemiştir" dedi.

Amerika son olarak bölgeye nükleer kapasiteli gemisi USS Nimitz ve 4 destroyeri de Kızıldeniz'e göndermişti.

RUSYA TEPKİLİ

Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Balistik füze donanımlı gemilerin bölgeye gönderilmesinin bölge üzerinde olumsuz etkisi olur" dedi. (CNNTÜRK)