Moskova’nın, Türkiye vatandaşlarının Rusya’yı yeniden vizesiz seyahat edebilmesi için Ankara ile yapılan görüşmeleri donduracağı iddia edildi.

İsmi belirtilmeyen bir Rus dış politika yetkilisi İzvestiya’ya demecinde, Rusya’nın Türkiye vatandaşlarının ülkeye yeniden vize almadan seyahat edebilmesi için yapılan görüşmeleri donduracağını söyledi.
 
‘Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi ve bu yıl içerisinde yaşanan bir dizi olay nedeniyle Rusya’nın henüz Türkiye vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı vermeye hazır olmadığını’ savunan kaynak şu ifadeleri kullandı:
 
'Suriyelileşen bir Türkiye, düşürülen bir uçak ve yerde yatan bir Büyükelçi'

“Türkiye’nin ülkeye gidenlerin güvenliğini sağlamak için ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Türkiye’nin Rusya’yı ziyaret etmeyi planlayan kişilerin ciddi biçimde kontrol edilmesine yönelik garanti de vermesi gerekiyor.”
 
‘ANKARA, RUSYA’YI ANLIYOR AMA İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİ UMUYOR’
 
İzvestiya’ya göre, Ankara ise Moskova’nın ‘bu yaklaşımını anlayışla karşılıyor fakat yine de ilişkilerin gelişmesini umuyor.’

"Suikastçı, Cumhurbaşkanı'nın katıldığı programda"
 
Haberde Karlov’un öldürülmeden birkaç ay önce verdiği bir röportaj da hatırlatıldı. Karlov bu röportajda, Türkiye vatandaşlarının Rusya’yı yeniden bir ay süreyle vizesiz seyahat edebilmesi uygulamasına dönüş için acele etmeye gerek olmadığını söylemişti.
 
Karlov “Bu konuda aceleci olmayalım. Başkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor” demişti.

"Polisin içindeki intihar eylemcilerinin örgütlenmesini Kürtleri öldürerek mi halledeceksiniz"
 
Moskova, Suriye’de muhalif gruplara hava operasyonu düzenlemekle görevli olan bir uçağının geçen yıl 24 Kasım’da Türk F16’ları tarafından düşürülmesi ardından 1 Ocak’tan itibariyle Türkiye vatandaşları için Rusya’ya vizesiz seyahat uygulamasının askıya almıştı.

Çavuşoğlu: Rus Büyükelçi suikastinin arkasında 'FETÖ' var

(Kaynak: Sputnik)