Suriye’de Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye’yle ilişkilerde yaşanan soğumayı değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bu sorunun kaynağı Ankara. Sonuçlarını sadece Ankara minimize edebilir. Halihazırda Rusya hiçbir şekilde Türkiye’yle herhangi temasa hazır değil” dedi.

Rus televizyonu TVC’ye konuşan Peskov, “Ankara, bu durumda yapılması gerekenleri yapmadığı sürece temaslar söz konusu olamaz” diye konuştu.

‘BATI İLE TERÖRLE MÜCADELE İTTİFAKI YANILSAMASI YOK’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Moskova ziyaretinin ardından Batı ülkeleriyle birlikte cihatçılara karşı mücadele ittifakının kurulacağına yönelik hiçbir yanılsamalarının olmadığını kaydeden Peskov, “Kimse böyle bir yanılsama içinde değil. Terörle mücadele konusunda işbirliğine yaklaştığımız söylenemez” ifadelerini kullandı.

Ancak tarafların şu anda en azından böyle bir olasılığı tartışmaya hazır olduğunu belirten Kremlin Sözcüsü, “Bir ya da iki yıl önce böyle bir olasılık görünmüyordu. Bu doğru yönde atılan çok ciddi bir adım” diye ekledi.

Peskov, artık tüm tarafların, Moskova’yla diyalogda uyulması gereken eşitlik ilkesinin temel olduğunu anladığını kaydetti.

'ANGLOSAKSONLARLA ENFORMASYON SAVAŞI İÇİNDEYİZ'

Kremlin Sözcüsü, "Rusya'nın dünyada kötü imaja sahip olduğunu söylüyorlar. Başka kimin kötü imaja sahip olduğunu biliyor musunuz? ABD. Halihazırda, enformasyon alanında trend belirleyecisi olan Anglosaksonlarla, onların medyasıyla enformasyon savaşı içindeyiz" yorumunda bulundu.