Russia Today'in yaptığı araştırmalar sonucunda Ankara'nın Suriye'deki cihatçıları finanse ettiğinin ve eğittiğinin ikna edici şekilde kanıtlandığını belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ankara'nın gerçekleri sonsuza dek gizleyemeyeceğini belirtti.

Russia Today (RT) televizyonu, IŞİD’in Suriye’deki petrol üretimine, Türkiye’yle olan ticaretine ilişkin belgelere ve tanık ifadelerine ulaşmıştı.

RT'nin haberi hakkında açıklama yapan İgor Konaşenkov, birkaç ay önce Savunma Bakanlığı'nın da bu konuda Rus ve yabancı gazetelere belgeler sunduğunu hatırlatarak, Ankara'nın bu gerçekleri sonsuza dek gizleyemeyeceğini vurguladı.

ERDOĞAN'A İSTİFA HATIRLATMASI

"Suriye, IŞİD ve diğer terör örgütlerinden temizlendikçe Türkiye'nin işlediği bu suçlarla ilgili kesin kanıtların sayısı artacak" diye devam eden Rus sözcü, o zaman Türkiye'de birçok kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözlerini hatırlayacağını belirtti: "Eğer bununla ilgili belgeler varsa, açıklasınlar. Böyle bir şey ispat edildiği anda ben bu makamda durmam."