Rus savaş uçaklarının Suriye'de son altı gün içinde 302 sorti gerçekleştirip Halep, İdlib, Deyr ez Zor, Hama ve Humus'ta 1093 hedefi vurduğu belirtildi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov düzenlediği bugün düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Suriye operasyonları hakkında bilgiler verdi.

‘BDT ÜLKELERİ VE TÜRKİYE'DEN MİLİTANLARIN EĞİTİM ALDIĞI KAMPI VURDUK’

Rus savaş uçaklarının İdlib'de bir eğitim kampını imha ettiğini söyleyen Konaşenkov, bu kampta Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden militanların eğitim aldığını söyledi.

'KAMP KOORDİNATLARINI VATANSEVER MUHALİFLERDEN ALDIK'

Eğitim kampının koordinatlarını bir hafta önce 'vatansever Suriyeli muhaliflerden' aldıklarını söyleyen Konaşenkov, bu bilgiyi tam olarak hangi gruptan aldıklarını ise belirtmedi.

Ancak Rus askeri yetkililer daha önce Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), kendileriyle bazı IŞİD mevzilerinin koordinatları paylaştığını açıklamıştı.

Öte yandan Konaşenkov, Rus jetlerinin Deyr ez Zor'da ise iki petrol depolama tesisini ve onlarca petrol pompasını imha ettiğini de aktardı.

AHRAR'UŞ ŞAM'IN KOMUTA MERKEZİ İMHA EDİLDİ

Konaşenkov, 18-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında Halep'te Ahrar'uş Şam'a ait bir komuta merkezinin de hedef alındığını ve bu saldırı sonucunda merkezin 'tamamen yok edildiğini' söyledi. 
HUMUS'TA IŞİD HEDEF ALINDI

Rus sözcü ayrıca, Humus'ta da IŞİD'in hedef alındığını ve silah ile askeri araçların yığıldığı bir noktaya saldırı düzenlendiğini belirtti. Konaşenkov, "Saldırı sonucunda ağır makineli tüfeklerle donatılmış altı arazi aracı ve üç kamyon imha edildi" ifadelerini kullandı. (Sputnik Türkiye)