Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, YPG’nin de içerisinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Suriye ordusunun birleşmesi konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakereler yapılması için katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Verşinin’e, Rusya’nın SDG’nin Suriye ordusuna katılması konusunda müzakere yapılmasına destek vermeye hazır olup olmadığı soruldu. Verşinin, “Birçok kez dile getirdiğimiz gibi, Kürt temsilciler ile merkezi Şam yönetimi arasında diyalog kurulmasından ve sürdürülmesinden yanayız ve Kürtleri Suriye toplumunun ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz” yanıtını verdi.

Verşinin, Rusya’nın diyalog kurulması için her konuda destek vermeye hazır olduğunun altını çizdi.

NE OLMUŞTU?

Suriye ordusu, SDG’den kendilerine katılmak isteyenleri kabul edeceklerini duyurmuştu. Suriye İçişleri Bakanlığı da SDG’nin polis birimi gibi hareket eden ‘Asayiş’i iç güvenlik birimlerine katılmaya çağırmıştı. SDG’yse ‘Orduya katılın’ çağrısının şeklini reddederek “Safların birleştirilmesi, SDG’nin özel statüsü ve yapısını tanıyan ve koruyan siyasi bir anlaşmayla başlamalı” yanıtını vermişti.

Kaynak: Sputnik