Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcut tüm kanallarının kesildiği ve Türkiye'de Karadeniz Filosu'nun eylemlerini koordine eden Rusya Deniz Filosu temsilciliğinin geri çekildiği bildirildi.

Rus Haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, "Bugün Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mevcut bağlantıları kesildi. Bu sadece Suriye'de terör altyapısı tesislerini yok etme süresinde havadaki olayları önlemek için kurulan sıcak hattı (Kırmızı Hat) etkilemeyecek" dedi.

NATO: GERİLİMİN TIRMANMASINA KARŞIYIZ

NATO Avrupa Müttefik Ülkeler Kuvvetleri Komutanı Philip Breedlove, Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin tırmanmasına karşı olduklarını belirterek Rusya'nın Türkiye ve NATO ile çatışma istemediğini söyledi.

Letonya'nın başkenti Riga'yı ziyaretinde Letonya Ulusal Haber Ajansı LETA'ya açıklamalarda bulunan Breedlove, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdüğü Rus jeti ile ilgili olarak ''NATO, sadece Türkiye değil, tüm ittifak ülkelerinin hava sahası egemenliği konusunda çok ciddi. Yükümlülükleri yerine getiriyoruz ve NATO üyesi ülkelerin hava sahası ve yeteneğini desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Her iki ülke arasındaki gerilimin tırmanmasına karşı olduklarına dikkat çeken Komutan Breedlove, Ankara ve Moskova arasında diplomatik bir çözümün bulunması gerektiğini belirterek, “Rusya, Türkiye ve NATO'nun, Rusya ile çatışma istemediğini güvenle söyleyebilirim" dedi.