Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Moskova'nın İsrail ile Filistin arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu söyledi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Filistin ve Ürdün Büyükelçileri ile yaptığı toplantında, Moskova'nın İsrail ile Filistin arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu yineledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Rus tarafı, uluslararası arabuluculardan Orta Doğu Dörtlüsü tarafından sunulan yardım fırsatları da dahil olmak üzere bu alandaki çabaları daha da yoğunlaştırmaya hazır olduğunu yineledi" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, “Görüşmede Filistin ve Ürdün Büyükelçileri, İsrail’in Filistinlileri Doğu Kudüs Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerinden tahliye etme planlarının ve El-Aksa camisindeki şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı” dedi.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Filistin'de yaşanan gelişmeler ve Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatına ilişkin konuların görüşüldüğü belirtildi.

Erdoğan'ın "Uluslararası camianın İsrail'e caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini", Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Filistin konusunda "iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğunu, BM Güvenlik Konseyi’nin meseleye müdahil olmasının önem arz ettiğini ve Konsey'in İsrail'e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

Erdoğan'ın sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini söylediği bildirildi.

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında vefat edenlerin sayısı 56'ya, yaralananların sayısı da 335'e çıktı.

Kaynak: Evrensel