Rus haber ajansı Interfax'a açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Rabkov, İsrail ve başka bir ülkenin, nükleer program bahanesiyle İran'a askeri saldırıda bulunmasının bölgede felakete neden olacağını söyledi.

Güç kullanımının Ortadoğu'da felakete yol açacağını ve diğer bölgelerde de olumsuz sonuçları olacağını belirten Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Rabkov, "Sorunun askeri yöntemlerle çözüleceğini düşünenleri uyarıyoruz. Askeri saldırı, ekonomik ve güvenlik açısından derin bir şok yaşanmasına ve bölgede istikrarsızlığa neden olacak. Üstelik bu felaketin etkisi sadece bölgeyle de sınırlı kalmayacak" dedi.

Suriye'nin kimyasal silahları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Riabkov, "Şam'ın verdiği garanti çerçevesinde kimyasal silah depolarının güvenli olduğundan eminiz. Biz saldırı amaçlı Suriye'nin kimyasal silah kullanacağına ihtimal vermiyoruz" dedi.

Suriye'de komplike bir durum olmasına karşın, kimyasal silah depolarının güvenli olduğuna değinen Riabkov, Şam'ın Kimyasal Silahlar Konvansiyonu'na imza koymadığını da hatırlattı. Rus diplomat, "Suriye'nin kimyasal silahlara sahip olması, bu anlaşma ya da diğerlerini ihlal ettiği anlamına gelmiyor" değerlendirmesinde bulundu.