Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov RT adlı kana verdiği özel röportajda, Türkiye sınırına yerleştirilecek Patriot füzelerinin İran'a karşı kullanılabileceğini öne sürdü.

NATO'nun Türkiye'nin Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirmede bu kadar istekli olmasında hedefin başka bir ülke olup olmadığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Lavrov, "Medyada yer alan haberlere dayanarak, füzelerin konfigürasyonuna bakılırsa, Patriot’lar İran’a karşı kullanılabilir” dedi.

Bölgede bir kısım oyuncuların Rusya'ya, "Neden Beşşar Esad'a koltuğu bırakmasını söylemiyorsunuz? Biz kendisine güvenli alan oluşturabiliriz" eleştirisi getirdiğini ifade eden Lavrov, "Neden bir postacı olarak bizi kullanmak zorundalar? Eğer Sayın Esad bunu istiyorsa, bu doğrudan kendisi ile müzakere edilmeli…" dedi.

Rusya'nın Suriye muhalefetini tanıması ile ilgili soruyu yanıtlayan Lavrov, "Biz hiç kimseyi tanımayız. Muhalefetten tüm gruplarla çalışıyoruz. Ulusal Koalisyon ya da siyasi alanda var olacak diğerleri ile de çalışabiliriz. Birilerini tanıyıp tanımamak temel konu değil. Burada herkesi aynı yöne çevirmek önemli." ifadelerini kullandı.