Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevde kalmasının kendileri için 'ilkesel bir mesele' olmadığını söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Eho Moskvı radyosuna konuşan Zaharova, Beşar Esad'ın iktidarda kalmasının 'Rusya için ilkesel bir mesele olup olmadığına' dair soru karşısında, ''Kesinlikle değil. Hiçbir zaman böyle olduğunu söylemedik'' dedi.

Esad'ın ülkesinin geleceğinde oynayacağı role Suriye halkının karar vermesi gerektiğini belirten Zaharova, ''Biz 'Esad gitmeli ya da kalmalı' demiyoruz'' ifadelerini kullandı.

'ESAD'IN GELECEĞİ KONU DIŞIYDI'

Esad'ın geleceğinin, geçen hafta Viyana'da gerçekleşen uluslararası Suriye görüşmelerinde de 'konu dışı bırakıldığını' belirten Zaharova, şunları söyledi:

''Buna hiç değinmedik. Bazıları Esad'ın geleceğinin ele alınmadığı için görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi. Ancak bana bu görüşmelerde Esad'ın geleceğini gündeme getirmeyi planlayan tarafların ideolojisi sonuçsuz kaldı.''

'BATI MEDYASININ HOKKABAZLIK YAPMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Öte yandan Zaharova, Moskova'da düzenlediği bir basın toplantısında da benzer bir açıklamalar yaptı.

''Suriye krizinin çözümüne yönelik tavrımız değişmedi. Beşar Esad'ın kaderine sadece Suriye halkı karar verebilir'' diyen Zaharova, ''Batı medyasının alıntılarla hokkabazlık yaparak Rusya'nın tavrını olduğundan farklı göstermesine izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.