Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye kıyılarında sığınmacıların ölümünden Rusya'yı sorumlu tutmasını absürd ve gülünç bulduklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 6 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Bütün dünyaya, vicdan sahibi her insana hitap ederek söylüyorum; Suriye'de masum sivillerin üzerine insafsızca, barbarca bomba yağdıran Suriye rejimi ve yandaşları, evet, Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur" suçlamasında bulunmuştu.

'SURİYELİLERİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUMLULUKTAN KAÇMA ÇABASI'

Gazeteciler, bugün düzenlenen basın toplantısında Zaharova'ya Davutoğlu'nun açıklamalarını sordu. Zaharova, "Davutoğlu, sadece Rusya'yı bir kez daha suçlamakla kalmadı, bunun yanında Türkiye kıyılarında Suriyeli sığınmacıların ölümünden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Rusya ile BM Güvenlik Konseyi'ni sorumlu tuttu. Bu tür absürd suçlamalar, Ankara'nın Suriyelilerin ölümüyle ilgili sorumluluktan kurtulma çabasından başka bir şey değildir " ifadelerini kullandı.

'HER ŞEYDE MOSKOVA'NIN PARMAĞINI ARAMASINLAR'

"Bilhassa mevcut Türk yönetiminin Suriye'deki çeşitli radikal örgütlere ve terör örgütlerine yardım ve yataklık etme politikası, ilkel barbarlık seviyesindeki şiddetin ve aşırıcılığın artmasını sağlamıştır ve sağlamaya devam etmektedir" diyen Rus sözcü, bunun sonucunda Avrupa'da daha iyi bir yaşam arayan sığınmacı sayısının arttığını vurguladı. Zaharova, bu durumun Avrupalı ülkeler tarafından da açık şekilde kabul edildiğini kaydetti.

Zaharova, "Türk yönetimindeki yetkililere, açıklama yaparken daha fazla sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini ve her şeyde Moskova'nın parmağını aramamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.(Sputnik)