Sputnik’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihayil Bogdanov, Ankara’nın 'PYD Cenevre'ye katılırsa boykot ederiz' yönündeki açıklamasına anlam veremediklerini söyleyip, “Ankara’nın, Suriye görüşmelerine katılması öngörülmüyor” dedi.

Bogdanov, bir gazetecinin Ankara'nın söz konusu açıklamasıyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: “Anlayamıyorum. Nasıl Moskova, Washington ve Riyad bu görüşmelere katılmıyorsa Ankara da burada yer almıyor, katılmıyor. Dolayısıyla olayın Ankara ile bir alakası yok.”

Diğer taraftan hazırlık çalışmalarından BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın sorumlu olduğunu hatırlatan Bogdanov, “Bu Suriye görüşmeleri. Suriyelilerin kendisi kimlerin katılıp katılmayacağı konusunda karar vermeli. Sonuçta muhalefet heyetinin oluşturulmasından Ankara veya Rusya sorumlu değil. Bu sorumluluk De Mistura’ya ait” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine terör örgütü PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini söylemişti.

(Kaynak: Sputnik)