Suriye ordusunun Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde silahlı militanlardan almak için operasyona hazırlandığı belirtilirken, Rusya da bölgeye devasa bir destek gücü gönderdi. Izvestiya gazetesi, Rusya’nın Suriye’deki iç savaşta Beşar Esad’dan yana ağırlığını koyduğu 2015’ten bu yana Akdeniz’e en büyük gücü konuşlandıracağını duyurdu.

Buna göre bölgeye, büyük çoğunluğu Kalibr cruise füzeleri taşıyan 10 gemi ve iki denizaltı gönderildi. Bu gemilere yenilerinin katılacağı belirtiliyor. Gazeteye konuşan askeri uzmanlar ise filonun, ‘Suriye ordusunun İdlib müdahalesini destekleyeceğini’ söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı geçen hafta, İdlib’deki silahlı militanların sahte bir kimyasal saldırı ile ABD, İngiltere ve Fransa’nın müdahalesini kışkırtmayı umduğunu duyurmuştu. Bakanlık bu konuda istihbarat aldıklarını açıklamıştı.

‘ABD GEMİLERİNİN ŞU ANKİ HEDEFİ SURİYE’

Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’nin Suriye’yi vurmaya hazırlandığını söylemiş, ABD’nin Akdeniz’deki gemilerinde çok sayıda Tomahawk tipi füze taşıdığını ve bu füzeler ile her an Suriye’yi vurabileceğini öne sürmüştü. “Akdeniz’e gelen ABD gemilerinin şu anki hedefi Suriye’yi gösteriyor” diyen Konaşenkov, ABD’ye ait gemilerin 25 Ağustos’ta Akdeniz’e getirildiğini belirtmişti.