Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, ABD uçaklarının hatalarının yanı sıra insani yardım eksikliğinin Suriye'nin Rakka kentinde insani bir felakete yol açtığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Sıromolotov "Rakka'da, insani yardımların sevkiyatına yönelik acil tedbirlerin yetersizliği ve sivillerin tahliyesi için koridor yaratılmadığından bir insani felaket yaşıyoruz. ABD uçaklarının kronik hale gelmiş, sivillere yönelik bombardımanları da dahil, çok sayıda hatası olduğundan söz etmiyorum bile" dedi.

‘ABD'NİN STRATEJİSİ ETKİSİZ'

ABD'nin Suriye'de IŞİD'le mücadele stratejisinin tamamen etkisiz olduğunu kanıtladığını savunan Sıromolotov, Rusya'nın Suriye'deki teröristlerin ortadan kaldırılmasını engellemeye yönelik girişimlerini engellediği ve engellemeye devam edeceğini söyledi.

Sıromolorov, Suriye'de gayrimeşru şekilde var olan dış güçlerin, kendi ülkesini teröristlerden kurtarmak amacıyla operasyonlar gerçekleştiren Suriye ordusunun eylemleri için sınır belirlemesini de ‘absürd' olarak nitelendirdi.

‘ABD, IŞİD'İN YENİLMESİNİ İSTEMİYOR GİBİ'

Suriye'deki Rusya birliklerinini ABD'yi Deyr ez Zor'daki IŞİD'e karşı operasyon sınırları konusunda derhal bilgilendirdiğini belirten Sıromolotov "Askeri uzman düzeyinde diyaloğumuz sürüyor" dedi.

Sıromolotov, ABD'nin, Rusya ile birlikte hareket eden Suriye ordusu tarafından IŞİD'in yenilgiye uğratılmasını istemiyor gibi göründüğünü söyledi.