Rus savaş uçaklarının Deyr ez Zor’da Koniko gaz şirketinin olduğu alandaki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) noktalarını bombaladığı iddia edildi. Alan DSG tarafından 23 Eylül’de IŞİD’den alınmıştı.

ANHA’nın haberinde, Rus ve Suriye uçaklarının bir süre önce de Fırat Nehri’nin doğusunda DSG noktalarını bombaladığı ve 6 DSG’linin yaralandığı hatırlatıldı. ANHA’nın haberlerinde, Rus güçlerinin savaş uçakları dışında havan ve katyuşalar ile de Koniko’daki DSG noktalarını bombaladığı iddia edildi.

DSG Genel Komutanlığı da açıklama yaparak, Rusya ve ortaklarının saldırılarına karşı sessiz kalmayacaklarını ve meşru savunma haklarını kullanacaklarını söyledi. Açıklamada “Rusya ve rejim güçleri Koniko gaz şirketi, Ezba istasyonu ve Nesic Fabrikası’ndaki güçlerimize talihsiz saldırı gerçekleştirmiştir. Uçak bombardımanı ve top saldırılarında bazı savaşçılarımız şehit olmuş, bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır” denildi.

DSG açıklaması şöyle devam etti: “İlerleyişimiz Uluslararası Koalisyon ile koordineli gerçekleşmektedir. Başka bir savaşa girmek, teröre ve teröristlere karşı kullanmamız gereken kuvveti harcamak istemiyoruz. Teröristlere hizmet eden Rusya ve ortaklarının düşmanca saldırılarını kınıyoruz. Sessiz kalmayacağımızı; meşru savunma ve karşılık verme hakkımızı kullanacağımızı vurguluyoruz.”

RUSYA: DSG BİRLİKLERİNİ VURMADIK

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) vurduğuna dair haberleri yalanladı.

Sputnik’in haberine göre Konaşenkov, "Suriyeli birliklerin Deyr ez Zor'daki son IŞİD kalesini imha etme operasyonu sırasında Rus uçakları, keşif verileriyle ve çeşitli kanallardan teyit edilen terörist mevzilerine yüksek hassasiyetli atımlar gerçekleştiriyor" dedi.