Suriye'deki bazı ılımlı muhalif grupların IŞİD ve Fetih el Şam'a (eski adıyla El Nusra Cephesi) karşı yürütülen mücadeleye dahil olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye'nin Rakka kentinin bir iki ay içinde IŞİD'den kurtulmasını umduklarını söyledi.

Astana-6 görüşmelerinden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrentyev, bazı muhaliflerin terörle mücadele faaliyetlerine katkı sunduğunu söyledi.

Rus diplomat, "Söz konusu ılımlı muhalifler, çok başarılı bir operasyon yürütüyor. Rakka'nın kısmen özgürlüğüne kavuşturulması bunun kanıtı. Kentin bir iki ay içinde tamamen kurtulmasını umuyoruz" dedi.

'TÜM MUHALİF GRUPLARI TERÖRLE MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ'

Öte yandan bazı muhalif grupların terörle mücadele faaliyetlerine katılmayı reddettiğini ve bunun kendileri için üzücü olduğunu anımsatan Lavrentyev, bu gruplara terörle mücadeleye destek verme çağrısı yaptı.

SURİYE'DE KÜRTLERİN SÖZÜNE ÖNEM VERİLMELİ

Aleksandr Lavrentyev, "Suriye'nin önemli bölümünün IŞİD'den Kürt güçleri tarafından kurtarıldığına tanıklık ettik. Bu nedenle, Kürtlerin sözüne siyasi geçiş ve müzakere sürecinde gereken önem verilmeli" dedi.

(Kaynak: Sputnik)