ABD Büyükelçisi Ricciardone seçim başarısını kutlamak için AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.

Francis Ricciardone, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Yasin Aktay ile bir araya geldi.

İddiaya göre  görüşmede,  Fethullah Gülen de gündeme geldi. Ricciardone, Gülen Grubu’nca yayınlandığı iddia edilen ses kayıtları konusunda ABD'nin de rahatsız olduğunu dile getirdi.

Gülen cemaatinin faaliyetlerinden dolayı rahatsızlık duymasında Türk hükümetinin haklı olduğunu belirten Ricciardone, Fethullah Gülen ile ilgili olarak "Amerika'da bir sistem var. Amerika ile Türkiye arasında suçlular konusunda anlaşmalar var. Bir suç işlerse gereğini yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Fethullah Gülen hakkında bir soruşturma yok, resmi talep yok. Henüz hakkında soruşturma açılmamış birini yaka paça dışarı atamayız" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ...

İddiaya göre, Ricciardone Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da "İşini yap" diyerek tepki gösterdiği son günlerde basına yansıyan açıklamalarını gündeme getirdi.

Ricicardone, başta Halk Bankası için kullandığı "Bir İmparatorluğun çöküşünü izliyoruz" yönündeki açıklamaları ve Twitter'ın kapatılmasına yönelik eleştirilerine ilişkin olaraksa, "Sözlerim yanlış anlaşıldı. Medya sözlerimi cımbızlayarak vermiş. Ben de rahatsız oldum. Bizim Türkiye'nin içişlerine karışmamız söz konusu değil. Aksine biz Tayyip Erdoğan'ı beğenerek izliyoruz. Liderliğini takdir ediyoruz" diye konuştu.