Reuters haber ajansı Türkmenlerin yaşadığı Telafer kentinin Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD)  kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Gün içerisinde Telafer'de IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar olduğuna dair bilgiler geliyordu. Öte yandan IŞİD'in ele geçirdiği Musul dün akşam saatlerinde Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından bombalandı. IŞİD hedeflerinin bombalandığı Musul'dan dumanlar yükseldi. IŞİD'in elinde tuttuğu Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personelini ise halen Musul Valiliği'nde tuttuğu belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARI MUSUL'U BOMBALADI

IŞİD'in kontrolü ele geçirdiği Musul'da, Irak Hava Kuvvetleri uçakları dün saat 02.00 sıralarında IŞİD mevzilerine bombaladı. Peşmerge yetkilileri savaş uçaklarının daha önceden tespit edilen hedeflere hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Bombardımanda bir çok IŞID mevzisinin vurulduğu kaydedilirken ölü ve yaralılar konusunda bilgi alınamadı. IŞİD'in lojistik merkezlerinin hedef seçildiği Musul'dan duman yükseldiği görüldü.

İşyerlerinin kapalı olduğu Musul'da çok sayıda aracın Erbil istikametine geldiği görüldü. IŞİD militanlarının kontrol noktasına gelen araçları uzun süre beklettikten sonra bıraktıkları ifade edildi.