Demokratik Suriye Güçleri (DSG / QSD), 24 Mayıs’ta başlattığı Rakka’nın kuzeyini IŞİD’den kurtarma operasyonunda ilerlemeye devam ediyor. QSD’nin dün harekete geçen 4’üncü operasyon kolu, operasyonun 7’inci gününde şiddetli çatışmalar sonucunda alandaki 9 köy ve 3 mezrayı IŞİD’den kurtardı.

9 KÖY VE 3 MEZRA 

Dün düzenlenen basın açıklaması ile Fırat’ın doğusundan Tabka yönünde harekete geçirildiği duyurulan operasyonun 4’üncü kolu ile IŞİD arasında dün gece ve bugün şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalar sonucunda alandaki 9 köy ve 3 mezra QSD tarafından IŞİD’den ‘temizlenerek özgürleştirildi.’

“Özgürleştirme operasyonu” sonucu IŞİD’den temizlenen köylerin isimleri şu şekilde: Rimêlat, Hecî Elî, Abû Sefa, Cenef El-Ehmer, Xişxaşa Mezin, Neqût, Bîr El-Ehme ve Xirbit Cemîl.

‘HER YERDE IŞİD İŞGALİNE SON VERİLECEK’

QSD güçlerinden Fırat Şehitleri Taburu komutanı Mihemed Casim, Rakka’nın kuzeyine yönelik olarak 3 koldan başlattıkları “özgürleştirme operasyonunun” devam ettiğini, öte yandan bir diğer kolun da Fırat Nehri’nin doğusundan Tabka yönüne doğru harekete geçtiğini belirtti.

4. operasyon kolunun da bölge halkının talebi üzerine harekete geçtiğini, en büyük amaçlarının halkın talebine cevap olabilmek olduğunu söyleyen Casim, bölge halkını IŞİD’den kurtaracaklarını ve bölgedeki IŞİD işgaline son vereceklerini ifade etti.

Mihemed Casim, Suriye halklarının savunulmasında QSD öncü bir rol oynadığına dikkat çekerek, QSD güçlerinin de Suriye halkları arasında hiçbir ayrım yapmadan tüm halkları savunduğunu vurguladı.

Kaynak: ANF