YPG'nin öncülük ettiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rakka'da IŞİD'e yönelik operasyonda yeni aşamanın başladığını duyurdu.

Operasyonun üçüncü aşamasıyla Rakka'nın doğusunun IŞİD'den alınması ve kentin kuşatılması hedefleniyor.

IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentinin geri alınması için başlatılan operasyonda üçüncü aşamaya geçildiği Tel Abyad'ın güneyindeki Suluk kasabasında düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Demokratik Suriye Güçleri Komutanı Cihan Şex Ehmed tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 “Her gün ağır yenilgilerle yüz yüze kalan DAİŞ çeteleri, sivillere dönük saldırılarını artırmakta. Hamlemizin üçüncü aşamasında Rakka’nın doğusunda bulunan köyleri, buralarda yaşayan sivillerin de desteği ile DAİŞ çetelerinin zulmünden kurtaracağız. Yine aşiretlerin ve bölgenin kanaat önderleri ve ileri gelenleri ile Uluslararası koalisyon güçlerinin hava ve özel güç desteği ile Rakka'yı tamamen DAİŞ çetelerinden temizleyeceğiz. Hamlemizin birinci ve ikinci aşamasında yer alan tüm güçler, üçüncü aşamada da yer alacaktır. Özgürleştirilen alanlardan çok sayıda genç, eğitimlerini tamamlayarak yeni oluşturulan gruplar içerisinde çetelere karşı mücadeleye dahil olacaklardır.”