Demokratik Suriye Güçleri (DSG / QSD), ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının desteğiyle IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'nın kuzeyindeki bölgeye operasyon başlattı. Operasyon kapsamında kentin kuzeyinin bombalanmaya başlandığı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bir açıklama yaparak, Rakka'ya başlatılan operasyon kapsamında Demokratik Suriye Güçleri’ne destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

Gazetecilere konuşan Lavrov, DSG ve ABD öncülüğündeki koalisyonla ortak çalışma sağlamaya hazır olduklarını, Rakka'nın Suriye'de, tıpkı Irak'ta Musul kentinin olduğu gibi “terörizmle mücadelede önemli bir hedef” olduğuna dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ve ABD'nin Suriye'de askeri harekatlarını koordine etme ve bilgi paylaşımı konusunda mutabakata vardığını belirtti. Lavrov "İnanıyoruz ki eğer ordularımız (Rusya ve ABD) harekatlarını koordine etmeye daha önce başlamış olsaydı, daha etkin hale gelmek ve bu bölgeleri hızla kurtarmak mümkün olacaktı" diye konuştu. 

Lavrov, iki ülke savunma bakanlarının askeri harekatların somut olarak nasıl koordine edileceği üzerine görüştüklerini kaydetti.