Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için başlattığı operasyon 76. gününde devam ediyor.

Enternasyonalist Tabur kapsamında Rakka’da bulunan İspanyollar, IŞİD’in Barcelona saldırısı sonrası “Hesabını soracağız” mesajı gönderdi.

IŞİD’e karşı savaşın insanlık savaşı olduğunu söyleyen İspanyol savaşçı, “Bizim alternatifimiz, IŞİD’e karşı savaşarak, demokratik bir toplum yaratmaktır. Bunun için mücadeleyi Rakka’da yürütüyoruz. Bu savaş Suriye savaşı değil, insanlık savaşıdır. Dünyadaki tüm mağdurlar için mücadele ettiğimiz savaşta bugün Barcelona’daki siviller için kavgaya tutuştuk. Buradan Barcelona halkına başsağlığı diliyoruz. Ve onlara bu vahşeti yenmeden vazgeçmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüs onlarca kişinin arasına dalmış, saldırıda 13 kişi yaşamını yitirirken 80 kişi yaralanmıştı.

Barcelona saldırısını IŞİD üstlenmişti.

'IŞİD FAŞİZMİNE KARŞI BURADAYIZ'

İspanya’nın başkenti Madrid’den gelerek Enternasyonalist Tabur’a katılan Şiyar Santucho, IŞİD’in kalbine son yumruğu vurmanın arifesinde olduklarını söyledi.

Barcelona’daki katliamda hayatını kaybedenlerle dayanışma duygularını ileten Santucho, “Bu nedenlerden dolayı Rakka’da olduğumuzu belirtmek isterim. Burada yürüttüğümüz mücadele, bu canavarları bitirmek için atılan bir adımdır. Burada IŞİD faşizmine karşı bulunuyoruz. IŞİD dinleri kullanarak, halkları birbirine düşürmeye çalışıyor. Dolayısıyla yanılmamalıyız, bizim savaşımız IŞİD ve yaptıklarına karşıdır. Farklı halkları ve dinleri savunmak için burada savaşıyoruz” dedi.

'İNSANLIK SAVAŞINDAYIZ'

İspanya’nın Granada kentinden olan Bawer Kurdistan ise İspanya ve Katalonya halkına destek ve dayanışmalarını gönderdiklerini ifade etti.

Kurdistan, “Korkunun esir olmamak şimdi daha iyidir. Şimdi hoşgörüsüzlüğe, nefrete ve katliamlara karşı mücadeleyi esas alma anıdır. Her gün ortak bir yaşam kurmak için arkadaşlarımız ve yoldaşlarımız yaşamını yitiriyor. Bizim alternatifimiz, IŞİD’e karşı savaşarak, demokratik bir toplum yaratmaktır. Bunun için mücadeleyi Rakka’da yürütüyoruz. Bu savaş Suriye savaşı değil, insanlık savaşıdır. Dünyadaki tüm mağdurlar için mücadele ettiğimiz savaşta bugün Barcelona’daki siviller için kavgaya tutuştuk. Buradan Barcelona halkına başsağlığı diliyoruz. Ve onlara bu vahşeti yenmeden vazgeçmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” diye konuştu.

'IŞİD SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR'

İspanya’nın Bask Bölgesi’nden olan Kemal Amed de, Rakka’da IŞİD’e karşı verilen savaşta aktif rol aldıklarını ifade etti.

Amed, IŞİD’in son günlerini yaşadığına ve çırpındığına işaret etti. IŞİD’in Rakka’da yaşadığı hüsranı sivillere saldırarak, çıkarmaya çalıştığını belirten Amed, katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve yaralılara dayanışma mesajını gönderdi.

 (Kaynak: Dihaber)