27 Mart günü Rakka'da kuruluş kongresi gerçekleştirilen Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı İbrahim Kaftan, partinin kuruluş amacı ve hedeflerini anlattı.

Artı Gerçek'ten Gamze Kafar'a konuşan Kaftan, "Parti olarak en temel amacımız ise Suriye'de dökülen kanın artık son bulmasıdır" dedi.

Suriye'de acilen birlik sağlanması gerektiğini söyleyen İbrahim Kaftan, "Suriyelilerin artık tek bir masada oturup, tartışması gerektiğini düşünüyoruz. Oluşturulacak olan masanın ise barış temelinde olup, başka hiçbir dayatmada bulunmaması gerekiyor. Masada oturanların ise Suriyeli kimliğiyle Araplar, Kürtler ve Türkmenler gibi birçok ulus olmalı. Her ne kadar kültürlerimiz farklı olsa da hepimiz Suriyeliyiz ve farklılıklarımıza rağmen bir masada buluşmalıyız. Partimizde de Suriye'nin her bölgesinden insanlar var ve biz bunun önündeki engelleri sonuna kadar kaldıracağız. Sınırlarımızda bulunan devletler başta olmak üzere uluslararası ilişkileri iyileştirmeyi hedefliyoruz. Irak ya da Türkiye olsun sınırlarımızda bulunan devletler bizim komşularımızdır ve bu devletlerle herhangi bir sorunumuz yoktur." dedi.

YASEMİN SEMBOLÜ VE PARTİNİN İSMİ

Suriye'de yaşanan artan şiddetiyle sekizinci yılına girerken SGP ile yeni bir yola girdiklerini ifade eden SGP Genel Başkanı İbrahim Kaftan, "Suriye Gelecek Partisi ile yeni bir yola giriyoruz. Çünkü bu parti Suriye açısından birliğin sağlanması için tek çözüm yolu. Buradan yola çıkarak partinin ismini Suriye Gelecek Partisi olarak belirledik. Partimizin herkes açıdan yasemin sembolü gibi olmasını ve farklı olan tüm renklerle Suriye'de birliği oluşturmasını planlıyoruz" diye konuştu

'PARTİYİ RAKKA'DA KURARAK BİR MESAJ VERDİK'

Partinin Rakka kentinde kurulmasının tesadüf olmadığını söyleyen Kaftan şöyle devam etti:

"Bu partinin Rakka şehrinde oluşmasının nedeni Suriye'de yaşanan krizin en çarpıcı haliyle kendini Rakka kentinde göstermiş olmasıdır. Rakka kenti IŞİD'den alındı ve geride büyük bir yıkım kaldı. Biz de partimizi bu kentte kurarak yeniden inşanın ve yaraların sarılmasının mesajını verdik. Rakka kenti bu yüzden bizim için manidardır. Umuyoruz ki Suriye'nin geleceği açısından da bu yıkımı onaracağız. Suriye'den göçenlerin geri dönmesini sağlayacağız. Bu zamana kadar Suriye'ye zarar verenlerin de bu topraklara gelip, özür dilemelerine açığız. Biz bu şekilde masaya oturup, hep birlikte Suriye'nin geleceğini kendi ellerimizle oluşturabiliriz."