Irak’ta Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi YNK’yi hedef alan, Tuz Hurmatu’da YNK binasına yönelik bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında en az 14 ölü var.

Saldırıda en az 40 kişi de yaralandı. Bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Hayatını kaybedenler arasında YNK ve Küdistan Komünist Partisi'ne bağlı peşmergelerin de olduğu bildirildi.

8 Haziran Pazar günü Celewla’daki YNK bürosu ve Asayiş binasına yönelik düzenlenen bombalı saldırılarda en az 22 kişi hayatını kaybetmişti. Kürt kentleri olan Xaneqin ve Celewla, henüz Federal Kürdistan Bölgesi’ne bağlanmayan tartışmalı bölgeler arasında yer alıyor.

Bu saldırılar Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin özellikle Musul’da bir çok mahalleyi ele geçirmesi ardından geldi.

PAKİSTAN‘DA HAVALİMANINA SALDIRI: 28 ÖLÜ

Pakistan'ın Sind eyaletinin başkenti Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen silahlı saldırıda ve ardından güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda en az 10'u saldırgan olmak üzere 28 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı. Saldırıyı Taliban örgütü üstlendi.

İRAN SINIRINDA DA 22 KİŞİ ÖLDÜ

Pakistan'ın Belucistan eyaletinin İran sınırındaki Taftan bölgesinde düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 22 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

İran'dan Pakistan'a giriş yapan Şii yolcuları taşıyan 10 otobüs, bir otelin önünde park halindeyken iki intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ocak ayında yine Taftan'da 44 yolcuyu taşıyan bir otobüse yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 20 kişi yaşamını yitirmişti.