PYD yetkilisi davetin yenilenmesi halinde Soçi konferansına gideceklerini söyledi; Rojava bölgesinde kurulan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu (KSDF) ise “Hâlâ davetliyiz” açıklaması yaptı.

Reuters ajansının geçtiği habere göre ise Rojava’daki yönetimin danışmanlarından Badran Jia Kurd “Hâlâ davetliyiz” dedi. Badran Jia Kurd, “Eğer kongrenin çerçevesi değişmediyse katılacağız” diye konuştu.

‘KATILMAYI PLANLIYORUZ’

PYD yetkililerinden Sihanouk Depo da, “Halkın iradesinin temsilcileri olarak, davet yenilenirse, Soçi’ye ve Suriye krizini ilgilendiren diğer her toplantıya katılacağız” ifadelerini kullandı. PYD, konferansın ertelenmesinden önce de davetli olduklarını ve katılmayı planladıklarını açıklamıştı.

Rus ajansı Sputnik ise Suriye’deki ateşkesin garantörleri olarak Rusya, Türkiye ve İran’ın kongreye 23 Kürt temsilcinin katılması konusunda mutabakat sağladığını duyurdu. Sputnik’e konuşan bir kaynak, “Rus tarafı, Kürtlerin de yer aldığı 1.490 kişilik bir liste sundu. Türkiye, şu anda 23 Kürt temsilcinin katılımını kabul etti. Ankara, liste üzerinde çalışacağını belirtti ancak herhangi bir itiraz dile getirmedi” dedi. Sputnik, Kongre’nin 29-30 Ocak’ta yapılacağını da öne sürdü.

Kaynak: Gazete Duvar