PYD Rusya Temsilcisi Abdüsselam Muhammed Ali, ABD tarafından desteklenen Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG/SDG) Rakka'nın merkezine operasyon düzenlemeyi planlamadığını söyledi.

Interfax'ın sorularını yanıtlayan Ali, öncelikli hedeflerinin Türkiye'den gelen destek hattını kesmek olduğunu ifade ederek, bu nedenle Rakka'nın kuzeyini kontrol altına almaları gerektiğini söyledi.

Minbiç kenti kurtarıldıktan sonra DSG'nin Azez ve El Bab kentlerine doğru ilerleyeceğini bildiren Ali, Azez’e düzenlenecek operasyona diğer Kürt güçlerin de katılacağını kaydetti.

'SADECE RUSYA'NIN DESTEĞİNİ ALACAĞIZ'

"Azez'e doğru sadece doğudan değil, batıdan ve Afrin yönünden de ilerleyeceğiz. Birlikler iki koldan ilerleyecek ve Rusya destek verecek. Burada ABD askeri yok, tüm destek sadece Rusya'dan gelecek" diyen Ali, DSG'nin Minbiç'i tümüyle kuşattığını ve kentin 2-3 gün içinde özgürlüğüne kavuşacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan şu anda “Türkiye'den terörist akışını durdurmanın ve Suriye Kürdistanı'nı Afrin'den Irak sınırına kadar birleştirmenin stratejik açıdan daha büyük önem taşıdığını” ifade eden Ali, "Elbette Türkiye, bunun önüne geçmek için elinden geleni yapacak" diye konuştu.

(Kaynak: Sputnik)