Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Kürtlerin Cenevre’de olmamasının adaletsiz olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili ABD ve uluslararası topluma çağrı yaptı.

Suriye’deki savaşa çözüm amacıyla başlayan 3. Cenevre görüşmelerinin 15 Nisan’da yeniden başlaması bekleniyor. Ancak görüşmelerin bu turunda da Kürtler Cenevre’de olamayacak.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim itiraz ve çağrılarını bu defa ABD’nin en etkili gazetelerinden New York Times’da dile getirdi.

“SURİYE’DEKİ DEMOKRATİK MUHALEFETLE ORTAKLAŞMAK İSTİYORUZ”

Gazeteye yazdığı makalede, “Suriye’deki demokratik muhalefetle ortaklaşmak istiyoruz” diyen Müslim, ABD ve uluslararası toplumu, Kürtleri Cenevre görüşmelerine dahil etmeye çağırdı.

Müslim yazısında şu ifadeleri kullandı:

“YPG’NİN SAVAŞI SURİYE’YLE İLGİLİDİR, TÜRKİYE’YLE DEĞİLDİR”

“Cenevre’ye dahil edilmememizin başlıca nedenlerinden biri Türkiye’nin YPG’ye yönelik muhalefeti. Türkiye, YPG ile PKK’yi bir görüyor ki bu doğru değildir. İki grup da Kürt’tür ancak Suriyeli Kürtler, Arap müttefikleri ve uluslararası destekle IŞİD’le şimdiye kadar zor fakat başarılı bir mücadelenin içindedir. YPG’nin savaşı Suriye’yle ilgilidir, Türkiye’yle değildir. YPG’nin esas rolü, Kuzey Suriye’deki öz yönetim kurumlarını savunmaktır.”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin desteklediği Kürt Ulusal Konseyi’nin görüşmelere dahil edilmesinin de PYD’nin dışlanması amacıyla yapıldığını savunan Müslim, bu grubun Rojava’yı temsil kabiliyetinden yoksun olduğunu vurguladı.

(Kaynak: İMC TV)