Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıl saonu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Putin, büyükelçinin öldürülmesiyle ilgilisorulara da cevap verdi. Türkiye ile ilişkilerin bozulmayacağını ifade eden Putin'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu trajedi ilişkilerimizi etkilemeyecek, çünkü bu ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Onları geliştirmek için pek çok şey yapacağız. İlişkilerimizdeki gerilimin ardından ortak bir zemin bulabildik. Umarım gelecekte uzlaşılar bulabileceğiz.

Türkiye ve İran liderleri Halep'in kurtarılmasında büyük rol oynadı. Halep'ten neredeyse 100.000 kişi tahliye edildi. Bu, dünyadaki en büyük insani operasyon oldu. Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan), İran liderliği ve Suriye Devlet Başkanı (Beşar Esad) olmadan başarılamazdı. Bundan sonraki adım Suriye'nin tamamında ateşkesi tam anlamıyla sağlayacak bir anlaşmaya varmak.

İran, Esad ve Türkiye Suriyeli tarafların Astana'da barış görüşmeleri yapması konusunda mutabık.

Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylemdi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna ikna olmaya başladım. Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum. Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek." (Kaynak: Sputnik)