Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisine 'katil' diyen ABD Başkanı Joe Biden’a yanıt verdi.

Biden'a sağlık dileyen Putin, bu dileğinde ciddi olduğunu söyledi.

Putin, Kırım hakkındaki bir toplantıda kendisine sorulması üstüne, “Amerikan meslektaşımın (Joe Biden) açıklamalarına gelince, söylediği gibi şahsen tanışıyoruz. Ona ne mi derdim? ‘Sağlığınız yerinde olsun’ derdim. Ona iyi bir sağlık dilerdim” dedi. Rusya lideri, "İroni ya da şaka yapmıyorum" diye ekledi.

Sputnik'in aktardığına göre Putin, 'herkesin bir başkasını değerlendirirken ona kendinde olan özellikleri yüklediği' yorumu da yaptı:

“Her ülkenin geçmişinde çok ağır, dramatik ve kanlı olaylar görülmüştür. Ancak başka insanları değerlendirdiğimizde, hatta başka ülkeleri veyahut halkları değerlendirdiğimizde, aslında her zaman aynaya bakar gibi oluruz, her zaman kendimizi görürüz. Yani karşı tarafa, esasında olduğumuz şeyi yükleriz.”

Rusya lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklukta ‘Kötü söz sahibine aittir’ derdik birbirimize. Çocukça bir laf olabilir ancak derin, psikolojik bir manası var. Karşı taraftakinde her zaman kendi özeliklerimizi görürüz. Eylemlerini de bunun üstünden değerlendiririz.”

Rusya Devlet Başkanı son olarak, “ABD, onlar gibi olduğumuzu düşünse dahi, gerçekte böyle değil. Bizim onlardan farklı bir genetik kodumuz var” dedi.

Putin’in bu açıklamaları, Biden’ın ABC televizyonuyla söyleşisine yanıt olarak geldi. Biden bu söyleşide, Rusya Devlet Başkanı’nın ‘bir katil olduğunu düşünüp düşünmediği’ sorusuna “Evet, düşünüyorum” yanıtını vermişti.