Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da büyük bir patlama meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre 40 kişinin yaralandığı patlamada 4 polis memuru da ağır yaralandı.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre patlamanın muhtemel sebebi, gaz sızıntısı. Patlamanın hemen sonrasında önlem olarak Ulusal Tiyatro binası dâhil olmak üzere çevredeki binalar tahliye edilmiş durumda.

Patlama, Vitava nehri kıyısına hayli yakın olan bir binada gerçekleşti. Patlama sırasında oluşan gürültünün, 1,6 kilometre uzaklıktaki tarihi Prag Kalesi'nden dahi duyulacak kadar şiddetli olduğu gelen bilgiler arasında.

Polis sözcüsü, gaz sızıntısı nedeniyle meydana geldiği düşünülen patlama sırasında binada Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği ve bir sanat galerisine ait ofis çalışanları dâhil yaklaşık 15 kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Patlama sonrası acil müdahale için gelen sağlık ekibinin müdürü Zdenek Schwarz, Çek televizyonuna yaptığı açıklamada 40 kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Schwarz, cam kırıkları nedeniyle oluşan kesiklerden muzdarip hafif yaralıların çoğunlukta olduğunu, tahminen 4 kişinin ağır yaralı olduğunu vurguladı.

Acil yardım yetkilileri, bina enkazının altında kalan olup olmadığını belirlemek için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor. Patlamanın meydana geldiği binaya hayli yakın oturan görgü tanığı Venceslava Sehnotkova, sessiz sakin kahvesini hazırlarken inanılmaz bir patlama meydana geldiğini, binanın çökeceğini zannettiğini, dışarıya baktığında her yerin tozla kaplandığını gördüğünü belirtti.

Patlama nedeniyle kentin simgesel mekanlarından Cafe Silvia, Prag FAMU Film Okulu ve Charles Üniversitesi'nin de bulunduğu bir çok binanın camlarının kırıldığı bildiriliyor.

İtfaiye teşkilatı sözcüsü herhangi bir ölüm vakasının rapor edilmediğini açıkladı. Patlamanın meydana geldiği sokağın etrafı polis tarafından güvenlik kordonu alındığı belirtildi.

Pazar günü Fransa'nın kuzeydoğusundaki Reims kentinde meydana gelen ve yine gaz sızıntısının sebep olduğu tahmin edilen bir patlamada da 14 kişi yaralanmış ve 3 kişi de hayatını kaybetmişti.

© Deutsche Welle Türkçe