Barcelona'da 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kentin 120 kilometre güneyinde bulunan bir sahil kasabasında, ikinci bir saldırı hazırlığında oldukları açıklanan 5 kişi öldürüldü.

Emniyet, saldırganların intihar yeleği giydiğini de açıkladı.

Katalonya emniyetinden yapılan ilk açıklamada, "4 saldırganın öldürüldüğü, bir saldırganın ise yaralı olduğu" belirtilmişti. Son yapılan açıklamada o yaralının da öldüğü duyuruldu.

Cambrils saldırganlarının, Cuma gününün ilk saatlerinde Audi A3 marka araçla bir gruba çarptığı ve sonrasında polisle çıkan çatışmada öldürüldüğü aktarıldı.Yaralanan 7 kişi arasında bir polis memurunun da olduğu ifade edildi.

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluís Trapero, saldırının 'uluslararası bağlantıları olan terör saldırısı' olduğunu kaydetti. Trapero ayrıca Çarşamba gecesi Barcelona'ya 200 km uzaklıktaki Alcanar'da yaşanan ve bir evin tamamen yıkılmasına, bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan patlamanın La Rambla'da gerçekleşen saldırı ile ilişkili olduğunu da aktardı.

Emniyet Müdürü, patlamanın yaşandığı evde "bomba hazırlandığını" açıkladı.

13 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlenmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)