Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Fransa’nın başkenti Paris merkezli mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan kanlı saldırının ardından, Paris’e yakın Sarcelles semtindeki sinagogun önünde bir patlama meydana geldi.

Sarcelles sinagogunun önünde park halinde bulunan bir aracın patlaması sonucu saat 14:30’da meydana gelen olayın, araçtaki “teknik bir arızadan” kaynaklandığı açıklandı.

Paris merkezli Metronews.fr’in haberine göre, sinagogun önünde meydana gelen patlama hakkında konuşan Sarcelles Belediye Başkanı François Pupponi, ilk belirlemelere göre patlamanın “kaza sonucu” olduğunu ve Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı saldırı ile bir ilgisi olmadığını düşündüklerini söyledi.

Fransız Yahudi haber ajansı JSS, olay yerinde inceleme yapan polisin ilk değerlendirmelere göre patlamanın kaza sonucu meydana geldiğini açıkladığını duyurdu. JSS haberinde, sinagog önünde patlayan aracın duraklama veya park etmenin yasak olduğu bir bölgede havaya uçtuğuna dikkat çekti. JSS ayrıca, araçta meydana geldiği belirtilen “teknik arızanın” böyle yoğun bir patlamaya neden olup olmayacağının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Müslüman ve Yahudilerin bir arada yaşadığı Sarcelles banliyösü, İsrail ve Hamas arasında Gazze savaşı sırasında şiddetli anti-Semitik gösterilere sahne olmuştu.

12 insanın ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep olan Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıdan saatler sonra gerçekleşen sinagog önündeki patlama dikkat çekerken, olayların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

Kaynak: Demokrat Haber