Fransa’nın başkenti Paris’te en az yedi yerde eş zamanlı silahlı ve bombalı saldırı gerçekleşti. Paris'teki saldırılarda en az 120 kişi hayatını kaybetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Paris Başsavcısı François Molins, beş saldırganın öldürüldüğünü, en az 120 sivilin hayatını kaybettiğini açıklarken, resmi olmayan kaynaklardan gelen bilgiler can kaybının 140 olduğu yönünde.

CNN CAN KAYBINI 153 OLARAK DUYURDU

CNN International, can kaybını 153 olarak duyurdu. AFP, yaralı 200 kişiden 80'inin durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

Polis tüm Paris halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkmama uyarısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da 'olağanüstü hal ilan edildiğini ve sınırların kapatıldığını' duyurdu.

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti.

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Fransız haber kanalı iTele'ye göre konser salonunda ateş açan iki kişi halen polis tarafından aranıyor.

Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı.

Gelen ilk bilgilere göre saat 21:00 sularında Fontaine au Roi, Charonne caddeleri ve Bataclan konser salonunda meydana gelen silahlı saldırılarda en az 60 kişi öldü.

REHİN ALINAN 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bataclan Konser Salonu'nda en az 100 kişi rehin alındı. konser salonunda ABD'li bir Rock grubunun konseri vardı. İlerleyen saatlerde polis konser salonuna baskın düzenleyerek iki teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sona erdi ancak konser salonundaki 100 kişinin öldüğü aktarıldı.

'STADE DE FRANCE YAKINLARINDA İKİ PATLAMA'

Stade de France yakınlarında da 2 intihar, bir bombalı saldırının meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlama olması nedeniyle maça gelen taraftarlar statta tutulurken, Paris sokaklarında adeta sıkıyönetim uygulandı.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Fransa ile Almanya arasındaki hazırlık maçının oynandığı sırada Stade de France'ın girişinde gerçekleşen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SEKİZ SALDIRGAN ÖLDÜ

Başlatılan soruşturmalara yakın bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, sekiz saldırganın öldüğünü söyledi.

Saldırganlardan dördünün konser salonunda öldüğünü belirten kaynak, üçünün üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, diğerinin de polis tarafından vurulduğunu belirtti.

Kaynak, üç saldırganın Stade de France yakınlarında öldüğünü, bir saldırganın ise Paris'in doğusunda sokakta öldürüldüğünü ifade etti.