Fransa'nın başkenti Paris, dün gece eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarla kana bulandı. En az 120 kişi hayatını kaybetti. CNN International, can kaybını 153 olarak duyurdu.

Fransa'nın başkenti Paris'teki eş zamanlı saldırıların görgü tanıkları, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Bataclan konser salonunda bulunan Europe 1 kanalı muhabiri Julien Pierce, tanık olduklarını şöyle aktardı:

"Konser sürerken birkaç silahlı adam içeri girdi. İki ya da üç erkekti, maske takmamışlardı. İçeri girip Kalaşnikofa benzeyen silahlarla kalabalığa gelişigüzel ateş açtılar.

10-15 dakika sürdü. Salonda panik yaşandı. Saldırganlar en az üç kez silahlarını yeniden doldurma fırsatı buldu. Çok gençtiler."

'ŞAPKALI BİR KİŞİNİN SİLÜETİNİ GÖRDÜM’    

Bataclan konser salonundan adı verilmeyen bir tanık, Fransız Liberation gazetesine şunları anlattı:

"Müziğin sesi oldukça yüksekti. Silah seslerini duydum, arkamı döndüm ve arka kapının orada, şapkalı bir kişinin siluetini gördüm. Benim bulunduğum yöne doğru ateş açtı.

İnsanlar yere düşmeye ya da kendilerini yere atmaya başladı. Sanırım yanımdaki adam da öldü.

Koştum, güvenlik bariyerini aştım ve sahneye yakın olan ilk grupla beraber salondan çıktım. Yangın çıkışından çıktık.

Birinci kattaki bir kafeye girip, kapıya barikat kurduk. İnsanlara olanları anlattığımızda bize hemen inandılar. Burada savaş vardı, kısa bir süre öncesine kadar silah sesleri vardı."

''MASAYI SİPER ETTİK'

Ben Grant saldırılar sırasında eşiyle birlikte bir bardaydı:

"Silah sesleri duydum. İnsanlar yere düştü. Bir masayı kafamıza siper ederek korunmaya çalıştık. Önümüzde bir dolu beden yığılı olduğu için barda mahsur kaldı. Yerde altı-yedi ceset vardı. Birileri otomobillerden ateş açıldığını söyledi."  (BBC Türkçe)