Fransa'da, Paris saldırılarını gerçekleştiren kişilere destek verdiği iddia edilen 12 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

AFP'ye konuşan bir yargı kaynağı, bu kişilerin, saldırganlara olası bir lojistik destekte bulunup bulunmadıklarıyla ilgili sorgulandıklarını belirtti.

Fransız TV kanalı İTele polisin Paris bölgesinde beş ayrı noktaya baskın yaptığını söyledi. TV kanalı, polisin baskınları Montrouge, Grigny, Chatenay-Malabry, Epinay-sur-Seine and Fleury-Merogis'de gerçekleştirdiğini aktardı. Geçen hafta Paris'te gerçekleştirilen saldırılarda 17 kişi ölmüştü. 

ALMANYA'DA 2 TÜRK GÖZALTINDA

Bu arada Alman polisi Cuma günü İslamcılara yönelik gerçekleştirilen baskınları takiben iki şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Polis, başkent Berlin'de 11 ayrı adrese baskın yaptı. Baskınlarda IŞİD'e savaşçı kazandırma, maddi destekte bulunma ve mühimmat sağlama şüphesiyle iki Türk gözaltına alındı.

Yetkililer, 250 polisin katıldığı operasyonun Berlin'deki radikal bir Türk gruba yönelik olarak düzenlendiğini söyledi. Şüphelilerin Almanya'da bir saldırı planladığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığı belirtiliyor.

İspanya polisi de Paris saldırganlarından Amedy Coulibaly'nin saldırıdan önce Madrid'i ziyaret ettiğinin öğrenilmesi ardından bir soruşturma başlattı. (BBC Türkçe)