Katoliklerin Ruhani lideri Papa I. Fransis Ortadoğu gezisinin ikinci durağı olan Filistin’de barış mesajları verdi.

Papa I. Fransis Ortadoğu gezisininin ikinci durağında Filistin topraklarını ziyaret etti. Beytüllahim’de konuşan Papa, İsrail ve Filistin arasındaki sorunun artık çözülmesini isteyerek barış mesajları verdi.

Gezisinin ilk durağı Ürdün’den doğrudan Filistin topraklarına geçen Papa I. Fransis Batı Şaria’daki Beytüllahim kentine gitti. Hz. İsa’nin içinde doğduğuna inanılan yeniden doğuş kilisesinin yakınlarındaki meydanda açık hava ayini düzenledi.

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın da katıldığı ayinde Papa “Artık kabul edilemez bir duruma gelen İsrail-Filistin krizini sonlandırma vakti geldi.” dedi. Uzun süren krizin trajik sorunlarına değinen Papa iki devletli çözüm temelinde barış çabaları ve insiyatiflerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayinin sonunda Papa, Abbas ile İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’i Vatikan’da barış için beraber dua etmeye davet etti.

Papa, İsrail’in güvenlik gerekçesiyle diktiğini öne sürdüğü duvarın önüne gelerek dua etti.

Ardından Tel Aviv’e geçen Papa pazartesi günü de El Aksa camiini ziyaret edecek.

Aslında Papa’nın gezisinin resmi amacı Ortodoks Kilisesi’yle Katolik Kilisesi arasındaki bağları güçlendirmek. Bu amaçla Kudüs’te Fener Rum Patriği Barthlemeos ile bir araya gelecek.