İSLAMABAD - Pakistan’ın güneybatısında İran’a giden Şii hacıların bulunduğu otobüs konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi de yaralandı.

Olay Belucistan’ın Mastung bölgesinde meydana geldi. Sekizinci Ehlibeyt imamı, İmam Rıza’nın İran'daki türbesini ziyarete giden Şii Müslümanlara Selefilerce saldırı düzenlendi.

Hedef alınan otobüslerden biri tamamen tahrip oldu, diğer otobüslerde de kısmi hasar meydana geldi. Saldırıda 17 kişi hayatını kaybederken, 20’den fazla kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla bölge hastanelerinde tedavi altına alındı.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Bölgede Şiilere yönelik sık sık saldırılar düzenleniyor. Belucistan'da geçen hafta İran'a giden iki yolcu otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda da 18 kişi ölmüştü. Rawalpindi’de geçen ay düzenlenen saldırıda ise 23 Şii hacı hayatını kaybetmişti.

Irak, Suriye, Libya, Afganistan, Pakistan, Hindistan, Dağıstan, Yemen ve pek çok ülkede radikal islami gruplar farklı islami kesimlere, özellikle Şii sivillere yönelik kitlesel katliamlar düzenliyor.