Pakistan Başbakanı Raja Pervez Aşraf, İslam dünyasında büyük protestolara neden olan ve bir türlü dinmeyen tepkinin kaynağı olan filmi yayından kaldırmayan YouTube'un yasaklanmasına karar verdi. 

Aşraf, Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'günahkar' videonun izlenemeyeceğini söyledi. YouTube'un sahibi Google, Cumartesi günü yaptığı açıklamada "politik baskılar sonucunda videoyu kaldırmayacağını, filme ait fragmanın site kurallarına uyduğunu" belirtmişti.

Beyaz Saray, geçtiğimiz hafta içinde YouTube'dan Müslümanları öfkeye boğan filmi kaldırmasını istemişti. YouTube, filmi büyük protestoların yaşandığı Mısır, Libya, Hindistan ve Endonezya'da videoya erişimi bloke etmiş, ancak diğer ülkelerde benzer bir uygulama yapmamıştı.

SUDAN DA YASAKLADI
Pakistan'ın ardından, Sudan Ulusal Telekomünikasyon Kurumu da video paylaşım sitesi Youtube'a erişimi engellediğini açıkladı.

Telekomünikasyon Kurumu Teknik Müdürü Mustafa Abdülhafız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, video paylaşım sitesi Youtube'un yetkililerine, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin silinmesi yönünde talepte bulunduklarını belirtti.

Youtube'a gereken adımları atması için mühlet tanıdıklarını dile getiren Abdülhafız, ''Talebimize hiçbir cevap alamadık. Bu nedenle Youtube'a erişimi engelledik. Onlardan olumlu cevap gelene kadar yasak sürecek'' dedi. (ntv)