Pakistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 700'e yaklaştı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, acil önlem alınması çağrısında bulundu.

Ulusal Felaket İdare Birimi ve Pakistan ordusu güneş çarpmasına karşı tedavi için merkezler oluşturdu. Ölenlerin çoğunun ileri yaştaki kişiler olduğu belirtildi. Ölü sayısının en yüksek olduğu il de, sıcaklığın 45 dereceye çıktığı Karaçi oldu.

Sind vilayeti Sağlık Bakanı Saeed Mangnejo, son dört saat içinde devlet hastanesinde 612, özel hastanelerde de 80 kişinin öldüğünü duyurdu.

BBC muhabiri Shahzeb Jillani, Pakistan'daki sıcak havaların olağanüstü bir durum olmadığını fakat klimalara ve elektrik ihtiyacına olan talep nedeniyle durumun giderek daha kötü bir hal aldığını aktarıyor.

Halk, ölü sayısının artmasından elektrik kesintilerini ve Pakistan hükümetinin ana elektrik tedarikçisi K-Electric'i sorumlu tutup protesto gösterileri düzenledi. Karaçi'den BBC'ye konuşan Iqbal adlı bir Pakistanlı ailesinin hava sıcaklığı nedeniyle işe gitmediğini ve bölge sakinlerinin evlerinde kalmayı tercih ettiklerini söyledi. Iqbal, "Bizim bölgemizde sabahtan beri elektrik yok. Birkaç defa şikayette bulunduk fakat K-Electric'ten henüz bir cevap almadık" dedi. (BBC Türkçe)