Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında savaşan ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarından kaçan silahlı, yaklaşık 50 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.

Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'nı geçerek Türk güvenlik güçlerine teslim olan ÖSO militanlarının yanlarında getirdikleri hafif ve ağır silahlara güvenlik güçleri tarafından el konuldu.

Gaziantep'in Karkamış İlçesin'in karşısında bulunan ve uzun süreden bu yana ÖSO'nun kontrolündeki Jarablus Sınır Kapısı'nı El Kaide bağlantılı IŞİD militanlarının ele geçirmesinden sonra çıkan şiddetli çatışmalardan kaçan silahlı 50 kadar ÖSO üyesi Türkiye'ye sığındı.

IŞİD militanlarının ağır silahlarla saldırdığı ÖSO militanları yoğun baskıya daha fazla dayanamayınca dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış Sınır Kapısı'na geçerek Türk güvenlik güçlerine teslim oldu.

ÖSO militanlarının yanlarında getirdikleri roketatar, el bombaları, Kalaşnikof, uzun namlulu ve suikast silahları ile yüklü miktarda mühimmata sınır kapısında güvenlik güçleri el koydu. ÖSO militanlarını arayan güvenlik güçleri, silahları gümrük sahasında dizip sayımını yaptıktan sonra kayıt altına aldı.

ÖSO militanlarının Karkamış'ta Türk güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra onların peşinden gelen IŞİD militanlarının sınır kapısına kadar gelerek silahların kendilerine verilmesini istediği ancak, Türk güvenlik güçlerinin bunu kabul etmediği belirtildi. (Gazeteport)

AKÇAKALE'NİN KARŞISINDAKİ KAPIYI DA ELE GEÇİRMİŞLERDİ

El Kaide bağlantılı IŞİD üyeleri, geçtiğimiz hafta Akçakale sınır kapısının Suriye tarafını ele geçirmişti. Sınır kapısını alan El Kaide, Türkiye'ye komşu olmuş,  Twitter'dan, sınır kapısının el değiştirdiğine dair fotoğraf paylaşmıştı. Fotoğrafta; örgüt militanının elinde tuttuğu bayrakla Türkiye sınır kapısının önünde durduğu görülüyor.