Özgür Suriye Ordusu'nun üst düzey komutanlarından birisinin El Kaide'yle bağlantılı bir grup tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Yüksek Askerî Konsey üyesi Kemal Hamami'nin, pek çok direnişçi Irak grubunu bünyesinde barındıran şemsiye örgüt Irak İslam Devleti üyeleriyle görüştüğü sırada öldürüldüğü belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu'nun bir sözcüsü, Irak İslam Devleti'nden bir telefon aldıklarını ve Kemal Hamami'nin öldürüldüğünün söylendiğini açıkladı.

Sözcü Kasım Saadeddin, Ebu Beşir el-Ladkanî adıyla da tanınan Kemal Hamami'nin, Irak İslam Devleti üyeleriyle yeni 'savaş planlarını' tartışmak için biraraya geldiğini söyledi.

Saadeddin, "Beni aradılar ve Ebu Beşir'i öldürdüklerini söylediler. Tüm Askerî Konsey üyelerini de öldüreceklerini söylediler" dedi.

Bölgedeki BBC muhabiri Paul Wood, ülkedeki katı İslamcılar'la laik kesimi temsil eden Özgür Suriye Ordusu arasında benzer çatışmaların çok sık yaşandığını belirtiyor.

Suriye ordusundan ayrılan subayları tarafından 2011 yılında Türkiye'de kurulan Özgür Suriye Ordusu'nun yaklaşık 40 bin üyesi bulunduğu tahmin ediliyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlere karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu sınırlı ölçüde başarı kazanmış olsa da, gelişmiş silahlara sahip olmadan bu savaşı kazanamayacaklarını kendileri de itiraf ediyor. (BBC Türkçe)