Kuzey Avrupa ülkesi Norveç, bugün önce bombalı ardından da silahlı saldırıyla sarsıldı. Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişi öldü. İktidar partisinin gençlik kampına düzenlenen silahlı saldırıda da ölen ve yaralananlar var. Norveç polisi iki saldırının bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor.

OSLO - Oslo'nun merkezinde hükümet binalarının bulunduğu bölgede öğlen saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Bombalı saldırıda hükümet binaları büyük hasar gördü. 7 kişi öldü, 2'si ağır 15 kişi yaralandı.

Hasar gören 20 katlı binanın içinde Başbakan Jens Stoltenberg'in ofisi de bulunuyordu. Başbakanın patlama sırasında evinde olduğu açıklandı.

Bombanın bir otomobilin içine yerleştirilmiş olabileceğinden şüpheleniliyor. Patlamanın olduğu yerdeki binalarda halen mahsur kalanlar olabileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Başbakanlık yakınında düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadığı, bazı polis yetkililerinin patlamaya bomba yüklü aracın yol açtığı ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi.

Bu arada polis, Oslo sakinlerinden toplu halde dolaşmamalarını ve evlerine gitmelerini istedi.

Nobel Barış Ödülü’nün dağıtıldığı kent olan Oslo ilk kez böylesi bir saldırıya tanıklık ediyor.

NORVEÇ BAŞBAKANI: ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI

NTVMSNBC’nin haberine göre, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, bunun çok büyük bir saldırı olduğunu söyledi.

Patlama sırasında makamında bulunmayan Norveç Başbakanı, hazırlıklı olunsa da böyle bir saldırının meydana geldiğini ve bunun üzücü olduğunu ifade etti. Bunun terör saldırısı olduğunu söylemek için erken olduğunu belirten Stoltenberg, bulunduğu yerin açıklanmaması için polise emir verdiğini dile getirdi.

Öte yandan muhalefetteki Hıristiyan Halk Partisi'nden Geir Bekkevold, olayın, ''Norveç'te İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana meydana gelen en şiddetli eylem olduğunu'' belirtti.

GENÇLİK KAMPINA SİLAHLI SALDIRI

Norveç'in başkenti Oslo'nun merkezinde düzenlenen bombalı saldırıdan sonra iktidar partisinin gençlik kollarının toplantısında ateş açıldı. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu belirtiliyor.

Norveç devlet televizyonu NRK, görgü tanıklarına dayanarak, Oslo dışında, bir adada düzenlenen gençlik kollarının yıllık toplantısında polis kıyafeti giyen bir kişinin ateş açtığını duyurdu.

Polis kıyafeti giyen kişinin Oslo yakınında yakalandığı açıklandı.

Daha önce belirlenen takvime göre Başbakan Jens Stoltenberg'in de adaya gitmesinin öngörüldüğünü belirten polis, ayrıntılı bilgi vermedi.

İktidardaki İşçi Partisi'nin gençlik kollarının toplantısında 600'e yakın kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Norveç, son dönemde El Kaide bağlantılı yerel gruplarla mücadele etmeye başlamıştı. 2 El Kaide şüphelisi yakalanarak hapse konulmuştu. İslamcı Kürt grubu Enser El-İslam'ın lideri Molla Krekar de daha önce sınırdışı edilmesi halinde Norveçli politikacıları hedef alacağı tehdidinde bulunmuştu. Bu tehditle ilgili Norveçli savcılar geçen hafta soruşturma başlatmıştı.

NTVMSNBC