Yakılarak öldürülen 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hıdır'ın ailesine geçen ay kaçırılıp öldürülen İsrailli gencin annesinden başsağlığı mesajı geldi.

İsrail'de geçtiğimiz ay kaçırıldıktan 18 gün sonra Batı Şeria'da cansız bedeni bulunan İsrailli genç Naftali Frankel'in annesi, yakılarak öldürülen 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ın babasını arayarak taziyede bulundu.

İsrailli anne, "Çocuklarımızın katilleri onları gönderenler, azmettirenler, yardım edenler, hepsi adalete hesap verecek. Dilerim hiçbir anne baba bizlerin şimdi yaşadıklarını asla tecrübe etmek zorunda kalmaz. Aynı zamanda Muhammed Ebu Hudayr'ın de ailesinin de acılarına ortağız" diye konuştu.

16 yaşındaki Filistinli gencin ailesine bir başka başsağlığı ise, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten geldi. Peres, "Barış ve huzurun, ülkemizin her yerine çok yakında geleceğine inanıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Peres'in Filistinli gencin babasını telefonla arayarak başsağlığı dilediği de bildirildi. Peres, başsağlığı mesajında, "Utanç dolu olarak kederinizi paylaşıyorum. Oğlunuz suçlular tarafından öldürüldü. Ulusum adına utanıyorum. Daha fazla çocuk ölmemeli, daha fazla anne gözyaşı dökmemeli" ifadelerini kullandı.

Öldürülen Filistinli gençle ilgili yürütülen soruşturmada 6 kişi gözaltına alınmıştı, bu kişilerden 3'ü cinayetle bağlantılı olduklarını itiraf etti.