Bir grup yurttaşın çağrısıyla Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan halk hareketlerine destek amacıyla bir kampanya başlatıldı.

http://www.aktifdayanisma.blogspot.com ‘dan çağrı metni yayınlanırken bir de imza kampanyası başlatıldı…

Aktif Dayanışma çağrısı yapan yurttaşlar “Çağrı metni imzaya açıktır. Çağrımıza destek olmak için metnin sonundaki linke tıklayarak, açılan sayfadaki formu doldurabilirsiniz” diyorlar. 

“Sivil Toplum Kuruluşları ve Medyaya Çağrı” başlıklı metinde “Başta Libya, Bahreyn, Cezayir ve Yemen olmak üzere pek çok ülkede halk, temel hak ve özgürlükleri için, diktatörlerine karşı sokaklara döküldü. Fakat, demokrasi ve insanlık adına olumlu saydığımız bu gelişmelerin bir de acı tarafı var: Bu ülkelerin diktatörleri kendi halklarına karşı topyekûn savaş açmış durumdalar. Sadece Libya ve Bahreyn'de, 16-17 Şubat tarihlerinde, diktatörlerin silahlı çeteleri tarafından öldürülen insan sayısı 100'ü geçmiştir. Ve bu sayı giderek artmaktadır...” denildi…

“Ezilen halklara karşı açılan savaşın, bütün insanlığa açılmış bir savaş olduğuna inanan bizler, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına ve medya organlarına sesleniyoruz: İdeolojiniz, inancınız, öncelikleriniz her ne olursa olsun bu bir acil insani yardım ve dayanışma çağrısıdır” diye seslenen yurttaşlar, son iki gündür, özellikle Libya ve Bahreyn'de yaşanan olayları katliam olarak nitelediler.

MEYDANLARIMIZ BOŞ KALMASIN

“Yapılan katliamlara karşı büyük şehirlerimizdeki temsilcilik önlerinin ve meydanlarımızın boş kalması bizim ayıbımızdır” denilen çağrıda “Lütfen katliamlara kayıtsız kalmayın ve örgütlerinizi bir an önce harekete geçirin” denildi.

DEMOKRAT HABER