İsrail Ordusu Sözcüsü General Yoav Mordehay, "Türk heyetinin Gazze'yi ziyareti sırasında ordu, siyasi düzeyde alınacak her karara hazırdır. Operasyonlar, Türk heyetinin ziyareti sırasında da devam edecektir" dedi.

İsrail'in resmi web sitesi "Walla"da açıklamalarına yer verilen Mordahay'ın, "İsrail Ordusu'nun, Türkiye heyetinin gelmesi sebebiyle operasyonlarına ara vereceğini düşünmüyorum. Mısır Başbakanı'nın ziyareti sırasında da operasyonlara ara verileceği açıklanmasına rağmen, devam etmişti" ifadesine yer verildi.

Yaptıkları saldırıların nitelikli olduğunu savunan Mordahay, "Hamas'a ait ev ve üs gibi stratejik noktaları vuruyoruz. Vurulacak noktalara yakın çocukların bulunması sebebiyle pilotların ateş açmadan geri döndüğünü duyuyorum. Ordu, siyasi düzeyde alınacak her karara hazırdır" açıklamasında bulundu.

SALDIRILAR SÜRDÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği ülkelerinin dışişleri bakanlarının Gazze ziyareti esnasında İsrail, saldırılarını yoğunlaştırdı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında 6 Filistinli öldü, 3 kişi de yaralandı. Hamas'ın fırlattığı füzeler sonucu 5 İsrail askerin de yaralandığı bildirildi.

İsrail'in Gazze'deki es-Sabra semtine düzenlediği hava saldırısının ardından 6 Filistinlinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İsrail'in Aşdot'taki bir alış-veriş merkezine düzenlediği bombalı saldırının bölgede maddi hasara sebebiyet verdiği bildirildi.

Öte yandan Hamas'ın, İsrail'in Eşkol ve Aşdot bölgelerine fırlattığı füzeler sonucu 5 İsraillinin yaralandığı kaydedildi. (cnn)