Paris'te iki ayrı operasyonda öldürülen 3 saldırganın, operasyon öncesi bir televizyon kanalına konuştuğu ortaya çıktı. Marketteki saldırgan, eylemini Charlie Habdo zanlılarıyla ‘eşzamanlı' bir şekilde yaptığını söyledi.

Fransız TV kanalı BFMTV, üç zanlıyla yaptığı görüşmeleri polis operasyonun ardından yayınladı.

Marketteki saldırgan Amedy Coulibaly, eylemini Charlie Habdo zanlılarıyla ‘senkronize' bir şekilde yaptığını söyledi. Coulibaly, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı olduğunu belirtti.

Charlie Hebdo'ya saldırıp 12 kişiyi öldürdükten sonra bugün bir matbaada kuşatılarak öldürülen Kouachi kardeşler de aynı TV kanalına konuştu. Şerif Kouachi, Yemen El Kaide'sinin kendisini gönderdiğini ve finanse ettiğini söyledi.

12 KİŞİYİ KATLETTİLER

Fransa'nın başkenti Paris, önceki gün kanlı bir baskına sahne olmuştu. Üç kişi, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasını uzun namlulu silahlarla basmış, aralarında Fransa'nın en önemli karikatüristlerinden Charb, Cabu, Wolinski ve Tignous'un da yer aldığı 12 kişiyi öldürmüştü.

4'ü ağır 20 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenlerden ikisinin, Cezayir asıllı Fransa vatandaşı Şerif ve Said Kuaşi kardeşler olduğu belirtilmişti. Kanlı baskını yapan kardeşlerin yanında, 18 yaşındaki Hamid Murad'ın olduğu iddialarını, bu isimde birinin polise teslim olduğu ve saldırıyla alakası olmadığı ifadesini verdiği haberleri takip etti.

CHARLİE HEBDO BAĞLANTISI

Polise göre Çarşamba günü Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı, dün kadın polisin öldürülmesi ve bugünkü rehin alma olayları birbiriyle ilgili olabilir.

AFP'ye göre Amedy Coulibaly'nin ismi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının zanlısı Şerif Kouachi ile birlikte 2010 yılındaki bir hapishane firarı soruşturmasında geçti.

İki ismin 1995'te Paris'teki bir metro istasyonunda 30 kişinin yaralanmasına neden olan Cezayirli Smain Ait Ali Belkacem'i hapishaneden kaçırmaya çalıştığı iddia edildi. Coulibaly ve Kouachi başarısız girişimi planlayan Cemal Beghal'in yanında görüldü.

Coulibaly davadan dolayı hüküm giydi. Kouachi ise ceza almadı.

Kaynak: Sputnik Türkiye