İngiltere'de altı yaşındaki Edie'nin öğretmeni tarafından "Yanlış yapmışsın" diye beğenilmeyen çizimi internette viral oldu. Edie'nin annesi Gemma Leighton'ın Twitter'dan paylaştığı resim binlerce beğeni ve övgü aldı. Edie, 'ünlü' olan tablosunu isteyenlerin indirebilmesi için internete yükledi.

İngiliz sosyal medyasında en çok konuşulan konulara giren olay, Gemma Leighton'ın Twitter'daki isyanıyla başladı. Leighton, kızının çizdiği resmi şu mesajla paylaştı: "Altı yaşındaki kızım bu muhteşem manzarayı çizdi. Ama resim öğretmeni ona yanlış yaptığını söylemiş?! Sanatı yanlış yapamazsınız! Yapmayı en çok sevdiği şey sanat olduğu için o kadar üzüldü ki. Lütfen Edie'ye biraz destek verip resmini beğenir misiniz?"

Bu çağrı, 24 saatten kısa süre içinde viral oldu. Mesaj 141 binin üzerinde beğeni alırken, binlerce kişi de Edie'yi cesaretlendiren yorumlar paylaştı. Birçok kişi Edie'nin çizdiği resmi çok beğendiğini yazarken, teknik açıdan da altı yaşındaki bir çocuğun perspektif ve gölgelendirme kullanması tam puan aldı.

THE KISS'İN KURUCUSU PAUL STANLEY DE DESTEK VERDİ

The Kiss grubunun kurucularından Paul Stanley bile tartışmaya dahil oldu. Stanley, "Edie, sanatın harika! Sanatı 'yanlış' yapmak diye bir şey yoktur. Sadece 'yanlış' olan öğretmenler vardır. Çizim inanılmaz bir özgürlük ve ruh yansıtıyor. Bu nasıl 'yanlış' olabilir ki?" mesajını paylaştı.

HAYRANLARI İÇİN İNTERNETE YÜKLEYECEK

Edie ise annesinin mesajının viral olmasından sonra elinde orijinal kopyayla bir video çekerek kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Edie, resmini indirmek isteyenler için internete yükleyeceğini de söyledi.