ABD'de Obama yönetimi, Suriye'deki ''ılımlı muhalifleri'' eğitmek ve teçhizatlandırmak için Kongre’den 500 milyon dolarlık bütçe talep etti.
   
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, Obama yönetiminin, Kongre'den, Terörle Mücadele Ortaklık Fonu kapsamında, Suriye'deki ılımlı muhalif güçleri doğrudan eğitmek ve bu kuvvetleri askeri ekipmanla donatmak için 500 milyon dolarlık bütçe talep ettiğini belirtti.

Hayden, açıklamasında "Bu kaynaklar Suriye halkının savunmasına, muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerin istikrarına, temel hizmetlerin sağlanmasına, terör tehdidiyle mücadeleye ve müzakere edilmiş bir anlaşma için şartların oluşturulmasına yardımcı olacak” ifadesini kullandı.

Batı'nın “ılımlı” olarak nitelediği Özgür Suriye Ordusu, Suriye ordusu karşısında Mayıs 2013’ten bu yana büyük kayıplar vererek stratejik öneme sahip Lübnan sınırındaki Kalemun bölgesinden çekilmek zorunda kalmıştı.

Özgür Suriye Ordusu’ndan ayrılan birçok grubun yanı sıra El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve Irak ve Şam İslam Devleti IŞİD de Suriye ordusuna karşı savaşıyor. (NTV)