ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti’nin elektronik postalarına düzenlenen siber saldırı konusunu eylül ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştüğünü, görüşmenin ardından yeni bir saldırı olmadığını söyledi.

Beyaz Saray’da yılın son basın toplantısını yapan Obama’ya, Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’un geçen ayki seçimleri kaybetmesinde bu siber saldırıların payı olup olmadığı soruldu, ancak Obama buna doğrudan yanıt vermeyi reddetti, “uzman kişilerin bu konuyu tartışmayı sürdürmesi için çabalayacağını” söylemekle yetindi.
 
Demokrat Parti liderlerinin elektronik postalarına girildiğinin teyit edilmesinin ardından yönetiminin ilgili kişilere haberi ilettiğini söyleyen Obama, bunu yaparken bir ima ya da yorumda bulunmadıklarının ifade etti. Obama, asıl kaygısının seçim sürecinin zarar görmemesi olduğunu söyledi.
 
Bu olayın özenli ve karmaşık bir casusluk olayı olmadığının altını çizen Obama, Demokrat Parti’nin çalınan elektronik postaların çoğunun rutin, bazılarının gizli içerikte mesajlar olduğunu söyledi.
 
Obama, siber saldırılar konusunu yalnızca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin değil, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le de görüştüğünü kaydetti.
 
Obama'nın basın toplantısı sırasında fenalaşan bir muhabir, Beyaz Saray'ın doktorunun ofisine götürüldü.

(Kaynak: Amerika'nın sesi)